"Draugas.lt" blogas - dalinamės savo mintimis ir idėjomis

Esu ramaus būdo, patinka keliauti, gaminti, bendrauti su žmonėmis.

kambariniai augalai

1. Taisyklių ignoravimas Nors visiems kambariniams augalams reikia saulės šviesos ir vandens, kiekvienas iš jų iš tiesų individualus. Deja, dauguma žmonių prieš pirkdami ar nusipirkę augalą visiškai ignoruoja būtinybę pasidomėti jo priežiūros rekomendacijomis, todėl gali praleisti detales, kurios yra kritiškai svarbios to augalo priežiūrai.
2. Neteisingas laistymas Antrąją klaidą paskatina pirmoji. Kiekvieną augalą reikia laistyti, bet kartu kiekvienam augalui reikalingas skirtingas, unikalus laistymo režimas. Vienam augalui reikia daugiau drėgmės, kitam – mažiau. Vis dėlto reikėtų prisiminti, kad dauguma kambarinių augalų nemėgsta, kai vazono lėkštelėje užsistovi vanduo.
3. Netinkama temperatūra Augalai – gana trapūs ir įnoringi organizmai, kuriems reikia tinkamų temperatūros sąlygų. Tačiau vidutinio klimato juostos gyventojai dažnai pamiršta, kad kambarinė temperatūra ne visada tinka. Pavyzdžiui, vienus augalus geriausia statyti balkone, o kiti nemėgsta žiemą būti prie radiatoriaus. Treti, atvirkščiai, mėgsta būti kuo šilčiau.
4. Neteisingas persodinimas Kambarinių augalų persodinimas taip pat yra individualus dalykas. Kai kuriems augalams reikalingas reguliarus laistymas, reikia kasmet keisti vazoną ir gruntą. Kitiems, atvirkščiai, nepatinka, kai juos dažnai judina. Kai kurie augalai netgi gali žūti dėl to, kad juos ne laiku ar neteisingai persodina.
5. Ligos ir kenkėjai Kaip ir visi gyvi organizmai mūsų planetoje, kambariniai augalai taip pat serga, juos apninka kenkėjai. Grybeliniai dariniai, muselės, įvairiausios augalų ligos gali pražudyti augalą. Atsiminkite, kad vazoninius augalus galima gydyti, nebūtina nelaimėlio iškart išmesti.
6. Perdėtas rūpinimasis Absoliuti dauguma augalų neigiamai reaguoja į perdėtą rūpestį. Todėl nevertėtų be reikalo laistyti augalo ar judinti vazono. Galbūt augalas ir nežus, bet didelė tikimybė, kad ims nykti.
7. Neteisingas apšvietimas Paskutinė priežastis mūsų sąraše – neteisingas apšvietimas. Nors daugumai augalų reikia saulės, ne visi gali stovėti tiesioginiuose spinduliuose. Nepakankamas ar pernelyg intensyvus apšvietimas gali pražudyti augalą per labai trumpą laiką, todėl prieš nešantis augalą į namus,vertėtų išsiaiškinti, ar jis šviesiamėgis, ar ne.